زیباترین و رساترین کلامى که به این حقیقت بسیار عالى دلالت دارد، کلام وجود مقدّس حضرت حق است.
[فَقُلْنا یا آدَمُ إِنَّ هذا عَدُوٌّ لَکَ وَ لِزَوْجِکَ فَلا یُخْرِجَنَّکُما مِنَ الْجَنَّةِ فَتَشْقى* إِنَّ لَکَ أَلَّا تَجُوعَ فِیها وَ لا تَعْرى* وَ أَنَّکَ لا تَظْمَؤُا فِیها وَ لا تَضْحى* فَوَسْوَسَ إِلَیْهِ الشَّیْطانُ قالَ یا آدَمُ هَلْ أَدُلُّکَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَ مُلْکٍ لا یَبْلى].
پس گفتیم: اى آدم! مسلماً این [ابلیس] دشمنى است براى تو و همسرت، پس شما را از بهشت بیرون نکند که در مشقت و رنج افتى.* قطعاً براى تو [در این مکان موقعیتى است که] است که نه گرسنه شوى و نه برهنه گردى.* و نه در آن تشنه شوى و نه دچار آفتابزدگى گردى.* پس شیطان او را وسوسه کرد، گفت: اى آدم! آیا تو را به درخت جاودان و سلطنتى که کهنه نمى شود، راهنمایى کنم؟
سپس قرآن مجید مى فرماید:
آدم و همسرش به وسوسه این دشمن غذا را از درخت نهى شده خوردند، تا جایى که لباسهاى بهشتى از تنشان ریخت عورت آنان در نظرشان آشکار شد، آنها خواستند تا با ساترى از برگ درختان خود را بپوشانند، آدم از خدا نافرمانى کرد پس به غوایت افتاد، ولى خداوند مهربان وى را از رحمت بى منتهاى خود محروم نکرد، توبه او را پذیرفت.
قرآن مجید در بسیار از آیات خود تمام فرزندان آدم را همانند پدرشان از ابلیس و جنود او که در لباسهاى گوناگونى در زندگى آدمیان ظهور مى کنند برحذر مى دارد و خلاصه پند و درسش این است که این دشمن نابکار و این موجود خطرناک تنها هدفش به هم ریختن اساس سعادت دنیا و آخرت آدمیان است، در اینجا نمونه اى از آن آیات الهى را ملاحظه کنید:
[الشَّیْطانُ یَعِدُکُمُ الْفَقْرَ وَ یَأْمُرُکُمْ بِالْفَحْشاءِ وَ اللَّهُ یَعِدُکُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَ فَضْلًا وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِیمٌ].
شیطان، شما را [به هنگام انفاق مال با ارزش] از تهیدستى و فقر مى ترساند، و شما را به کار زشت [چون بخل وخوددارى از زکات و صدقات] امر مى کند، و خدا شما را از سوى خود وعده آمرزش و فزونى رزق مى دهد؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست.