خداوند به موسی علیه السلام وحی کرد : «نعمت هایم را به خلقم یادآوری کن، به آنان نیکی نما و مرا محبوبشان گردان که آنان، جز کسی را که به آنان نیکی نموده است، دوست نمی دارند».غایت آرزوی دوستداران [إرشاد القلوب]
بشنو این نی چون حکایت می کند
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» عنایت های قائم آل محمد (عج) (2)

 

 



1. پاسخ به درخواست و استغاثه

ارادتمندان و علاقه مندان به صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به هنگام گرفتاری های فردی و اجتماعی، اعمّ از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی، روانی و نظامی هرگز از او غافل نشده اند، بلکه او را محرَم راز خود و اسرار خلقت دانسته، مشکلات خویش را با او در میان گذاشته اند و به او متوسّل شده اند و استغاثه جسته اند پاسخ خویش را شنیده و به درمان درد خویشتن رسیده اند و قدرت لایزال خداوند از آستین حضرت بقیة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به سراغشان آمده و کمکشان نموده است، زیرا او همانند دیگر امامان معصوم است و هر آن چه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره ی آنان فرموده است، به طور یقین درباره ی آن ذخیره ی الهی نیز صادق است. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: هُوَ إِمَامُ المُسلِمِینَ وَ مَولَی المُؤمِنینَ وَ خَلِیفَةُ رَبِّ العَالَمیِنَ وَ غِیَاثُ المُستَغِیثِینَ وَ حُجَّةُ اللهِ عَلَی خَلقِهِ أَجمَعِینَ (1)؛ او زعیم مسلمانان است و ولی امر مؤمنین است. جانشین خدا بر جهانیان است. فریادرس گرفتاران است. پناهگاه درماندگان است و حجّت خدا بر همه آفریدگان اوست.
در خصوص دست رسی به امام دوازدهم در عصر غیبت امام علی الهادی (علیه السلام) به محمد بن الفرج فرمود: وَ الطَّرِیقُ مَفتُوحَةٌ إِلَی إَمَامِکَ لِمَن یُرِیدُ اللهُ – جَلَّ جَلالُهُ – عِنَایَتَهُ بِهِ وَ تَمَامَ إِحسَانِهِ إِلَیهِ؛ برای رسیدن به امام معصوم و دست رسی به پیشوایت، راه باز است، برای کسی که عنایت خداوند شامل حالش شود و بخواهد تمام نعمتش را به وی احسان کند. (2)
حضرت مهدی (علیه السلام) در نامه ی شریف خود به شیخ مفید (رحمه الله) نوشت : سَلامُ اللهِ عَلَیکَ أَیُّهَا النَّاصِرُ لِلحَقِّ، الدَّاعِی إِلَیهِ بِکَلِمَةِ الصِّدقِ... وَ لَو أَنَّ أَشیَاعَنَا – وَفَّقَهُمُ اللهُ لِطَاعَتِهِ – عَلَی إجتِمَاعٍ مِنَ القُلُوبِ فِی الوَفَاءِ بِالعَهدِ عَلَیهِم لَمَا تَأَخَّرَ عَنهُمُ الیُمنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَت لَهُمُ الَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَی حَقِّ المَعرِفَةِ وَ صِدقِهَا مِنهُم بِنَا فَمَا یَحبِسُنَا عَنهُم إِلّا مَا یَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَکَرَهُهُ وَ لا نُؤثِرُهُ مِنهُم وَاللهُ المُستَعانُ و هُوَ حَسبُنَا وِ نِعمَ الوَکِیلُ وَ صَلاتُهُ عَلَی سَیِّدِنَا البَشِیرِ النَّذِیرِ محمّد وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ وَ سَلَّمَ (3)؛ درود خدا بر تو ای یاور حق که مردم را با صداقت و راستی به خدا دعوت می کنی...! همانا اگر شیعیان ما – خداوند به آنان توفیق اطاعت و بندگی اش را عنایت فرماید – قلب هایشان را در وفای به پیمان با ما یکی می کردند و متفق می شدند، ملاقات پربرکت ما برای آنان به تأخیر نمی افتد، بلکه با ملاقات [و تشرّفی که] براساس معرفت شامل حال آنان می شد سعادت به سرعت سراغشان می آمد. پس دوری و محرومیت از فیض ملاقات نیست مگر به خاطر آن چه را که انجام داده اند و ما آن را کراهت داریم و خوش آیند ما نیست و ما بر گفتار و کردار آنان متأثّر شده ایم و آن را از آنان نمی پسندیم. خداوند مددکار ماست و ما را کفایت می کند و بهترین وکیل در امور ما است و درود خدا بر سرور ما، کسی که بشارت دهنده و انذار کننده بود. او محمد [بن عبدالله] و اهل بیت پاکش می باشد. درود بر او و آلش باد. (4)
محرومیت از ملاقات به خاطر معصیت

سؤال: چرا توفیق ملاقات و تشرّف پیدا نمی کنیم و به خواسته های ما پاسخ نمی دهند؟

پاسخ:

ابتدا باید گفت: آیا شما به خواسته ها و انتظار امام زمان خویش عمل کرده اید که چنین انتظار و توقعی را دارید؟! شما فقط در گرفتاری ها و مشکلات خود به یاد او هستید و او را صدا می زنید و هرگز تصور نمی کنید که این امت در برابر امت معصوم خویش وظایف و تکالیفی دارد، چنان چه به تکالیف خود عمل کند، نوبت انتظار و توقع و طلب استغاثه و بیان نیازمندی ها می رسد. در آن زمان او در کمترین فرصت، پاسخ شما را خواهد داد.
ثانیاً:

چه بسا او را می بینید و به خواسته خویش می رسید و لکن او را نمی شناسید و برآوردن حاجات خویش را از جانب او نمی دانید، مگر ممکن است (امامی که در میان جمع زندگی می کند و صبح گاهان و شام گاهان همراه مردم است و برای ما و همه دعا می کند) او را نبینیم؟! بله. او را می بینیم و از وجودش بهره مند می شویم، ولی نمی شناسیم.
ثالثاً :

چنان چه انسانی بخواهد او را ملاقات کند و تشرّف حاصل شود و مطالب خویش را با او در میان بگذارد و در کنارش از دیدارش بهره ای وافر برد، باید تکالیف محوّله ی در زمان غیبت را خوب انجام دهد و معصیت نکند، زیرا گناهان قلب او را به درد می آورد و او را از معصیت کار متنفر می سازد. فرمایش امیرمؤمنان (علیه السلام) در کوفه بر منبر مسجد جامع آن شهر در برگیرنده ی پاسخ فوق است. امام جعفر صادق (علیه السلام) به عمربن مفضل (رحمه الله) فرمود : إنّ أمیرالمؤمنین – علیه السلام – قال علی منبر الکوفة: إِنَّ مِن وَرَائِکُم فِتَناً مُظلِمَةً عَمیَاءَ مُنکَسِفَةً لا یَنجُو مِنهَا إِلّا النُّوَمَةُ. قِیلَ : یَا أَمِیرَ المُؤمِنِینَ وَ مَا النّوَمَةُ؟ قَالَ: الَّذِی یَعرِفُ النَّاسَ وَ لا یَعرِفُونَهُ وَ اعلَمُوا أَنَّ الأَرضَ لا تَخلُو مِن حُجَّةٍ لِلهِ – عَزَّ وَ جَلَّ – وَ لَکِنَّ اللهُ سَیُعمِی خَلقَهُ عَنَها بِظُلمِهِم وَ جَورِهِم وَ إِسرَافِهِم عَلَی أَنفُسِهِم وَ لَو خَلَتِ الأَرضُ سَاعَةً وَاحِدَةً مِن حُجَّةٍ لِلهِ لَسَاخَت بِأَهلِهَا وَ لَکِنَّ الحُجَّةَ یَعرِفُ النَّاسَ وَ لا یَعرِفونَهُ کَمَا کَانَ یُوسُفُ یَعرِفُ النَّاسَ وَ هُم لَهُ مُنکِرونَ. ثُمَّ تَلا: (یَا حَسْرَةً عَلَى الْعِبَادِ مَا یَأْتِیهِم مِّن رَّسُولٍ إِلاَّ کَانُوا بِهِ یَسْتَهْزِؤُون)؛ (5)
همانا امیرمؤمنان (علیه السلام) بر روی منبر مسجد جامع کوفه در برابر مردم فرمود: همانا در نسل های آینده شما آزمایش ها و فتنه های تاریک کور و مبهمی به وجود می آید که نجات نمی یابد احدی ار مگر « نُوَمَه » [آن کسی که در فتنه ها آرام و ساکت است و از خود عکس العملی نشان نمی دهد]. سؤال شد: امیر مؤمنان! « نُوَمه » چه کسی است؟!
پاسخ داد: کسی که مردم را می شناسد، ولی مردم از او شناختی ندارند. بدانید همانا کره زمین از حجت خدا خالی نخواهد ماند و همیشه در میان مردم حضور دارد و لکن خداوند مردمی را که به خاطر ظلم و ستم و نادانی و اسراف کردن در امور خویش جفا کرده اند، کور و نابینا می کند و از دیدن او محروم می گردند و چنان چه زمین یک ساعت از حجت خدا خالی بماند، زمین اهلش را فرو می برد. بلی. حجت خدا مردم را می بیند و می شناسد ولکن مردم او را نمی شناسند؛ همان طور که حضرت یوسف (علیه السلام) مردم [و برادران خویش] را می شناخت، ولی آنان وجود او را منکر بودند و وی را نمی شناختند. سپس امیر مؤمنان (علیه السلام) آیه ذیل را تلاوت فرمود: « افسوس بر این بندگان که هیچ پیامبری برای هدایت آنان نیامد مگر این که او را استهزاء کردند ». (6)
گویا امیرمؤمنان فرمودند که بودن امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در میان آن جمع بی اثر است. آنان از وجود او و ملاقات با او و تشرف در نزد او بی بهره هستند. پس حجت خدا (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در میان مرد هست ولکن این تشنگان به خاطر گناه از آب زلال و گوارا بهره مند نمی گردند.
2. بررسی پرونده ی اعمال بندگان با عنایت خاص

عرضه پرونده اعمال بر پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و امیر مؤمنان (علیه السلام) و دیگر امامان معصوم در زمان امامت آنان از جمله عقایدی است که محدثان و مفسران عالی قدر بر آن اصرار ورزیده اند و در جاهای مختلف بر آن تصریح کرده اند. قرآن کریم می گوید: (وَقُلِ اعْمَلُواْ فَسَیَرَى اللّهُ عَمَلَکُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَیْبِ وَالشَّهَادَةِ فَیُنَبِّئُکُم بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ)؛ (7) بگو عمل کنید! خداوند و پیامبرش و مؤمنان [خاص] اعمال شما را می بینند و به زودی به خداوند دانای نهان و آشکار بازگردانده می شوید و شما را به آن چه عمل کرده اید آگاه می سازند.
محدثان و راویان عالی مقدار روایات زیادی را ذکر کرده اند و این که عرضه اعمال بر پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و جانشینان معصوم او در هر هفته یک بار و یا هر روز و یا بیشتر، مورد کاوش و جرح و تعدیل و نقّادی قرار داده اند و بر آن اساس، احادیثی را نقل کرده اند. مرحوم شیخ حر عاملی و علامه نوری، بابی را به همین منظور آورده اند و در آن ده ها روایت مختلف ذکر کرده اند؛ مثل « باب وجوب الحذر من عرض الأعمال علی الله و رسوله و الأئمة علیهم السلام »؛ باب لزوم و توجه و ترس از عرضه ی اعمال و کردار بندگان بر خدا و پیامبر و امامان معصوم (علیهم السلام). (8)
حال با توجه به مطالب فوق باید گفت: عرضه و نشان دادن پرونده اعمال به حضرت بقیّة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) جهت ارزیابی، از جمله امور مسلّمی است که روایات بر آن دلالت دارد و آن حضرت به هنگام ملاحظه و رؤیت متأثر می گردد. گاهی دعا می کند و درخواست توفیق بیشتر می نماید و گاه طلب استغفار و آمرزش برای صاحب پرونده خواهد نمود.
ابوسعید خدری گفته است: در محضر رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بودم. عمّاربن یاسر در آن جا بود و عرض کرد: دوست داشتم در میان ما عمری طولانی همانند نوح پیامبر (علیه السلام) می کردی و ما بهره ی بیشتری می بردیم. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: یَا عَمَّارُ حَیَاتِی خَیرٌ لَکُم وَ وَفَاتِی لَیسَ بِشَرٍّ لَکُم أَمَّا فِی حَیَاتِی فَتُحدِثُونَ وَ أَستَغفِرُ اللهَ لَکُم وَ أَمَّا بَعدَ وَفَاتِی فَاتَّقُواللهَ وَ أَحسِنُوا الصَّلاةَ عَلَیَّ وَ عَلَی أَهلِ بَیتِی فَإِنَّکُم تُعرَضُونَ عَلیَّ (وَ عَلَی أَهلِ بَیتِی) وَ أَسمَاؤُکُم وَ أَسمَاءُ آبَائِکُم وَ قَبَائِلِکُم فَإِن یَکُن خَیراً حَمِدتُ اللهَ وَ إِن یَکُن (سِوَی ذَلِکَ) أَستَغفِرُ اللهَ لِذُنُوبِکُم ... فَأَنزَلَ اللهُ – جَلَّ جَلالُه ُ – (وَقُلِ اعْمَلُواْ فَسَیَرَى اللّهُ عَمَلَکُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ)؛ ای عمّار! زندگی من برای شما همراه با برکت و خیر است و مرگ من، امر شر و بدی نخواهد بود. شما در حیات و زندگی من گناه می کنید و من برای شما از خدا آمرزش می خواهم و لکن بعد از مرگ من برحذر باشید و از خدا بترسید [حدود و احکام او را مراعات کنید] و با زیبایی کامل بر من و بر اهل بیتم درود بفرستید. [برای من و اهل بیتم دعا کنید.] همانا پرونده اعمال شما به من (و اهل بیتم) عرضه خواهد شد. نام شما و پدران شما و قبائل شما در آن محفوظ است. پس چنانچه کار خیری انجام داده باشید خدا را سپاس می گویم و چنان چه غیر از اعمال خیر وجود داشته باشد برای گناهان شما از خداوند آمرزش می خواهم و استغفار می کنم. در آن هنگام خداوند آیه شریفه (وَقُلِ اعْمَلُواْ فَسَیَرَى اللّهُ ...) نازل کرد: « بگو عمل کنید، خداوند و فرستاده ی او و مؤمنان اعمال شما را می بینند ». (9)
در پایان روایت فوق و دیگر روایات آمده است: مقصود از کلمه ی « مؤمنون » در این آیه، امامان و پیشوایان معصوم از آل محمد (علیهم السلام) هستند. یعقوب بن شعیب از امام صادق (علیه السلام) پرسید: مقصود از واژه « مؤمنون » در آیه شریفه ی (وَقُلِ اعْمَلُواْ فَسَیَرَى اللّهُ عَمَلَکُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ) چیست؟ امام (علیه السلام) فرمود: هُم الائمة (علیهم السلام)؛ اینان پیشوایان معصوم بعد از رسول خدایند. (10)
برید عجلی گفته است: درباره آیه فوق از امام باقر (علیه السلام) پرسیدم، فرمود:
مَا مِن مؤمِنٍ یَمُوتُ وَ لاکَافِرٍ فَیُوضَعُ فِی قَبرِهِ حَتَّی یُعرَضَ عَمَلُهُ عَلَی رَسُولِ الله (صلی الله علیه و آله و سلم) وَ عَلَی عَلِیٍّ وَ هَلُمَّ جَرّاً إِلَی آخِرِ مَن فَرَضَ اللهُ طَاعَتَهُ عَلَی العِبَادِ؛ هر مؤمن و کافری که از دنیا برود، او را در خانه قبر نمی گذارند مگر این که اعمال و کردار گذشته او بر رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و علی [بن ابی طالب (علیه السلام)] عرضه می گردد که این شیوه در زمان هر امامی به اجرا درخواهد آمد تا آن امامی که خدا اطاعت او را بر بندگانش واجب نموده است. (11)
3. عنایت ویژه به شیعیان

در برخی روایات آمده است که امامان معصوم، شیعیان خویش را مورد عنایت و تفضل خاص قرار می دهند و بر پرونده آنان نظر کریمانه ای خواهند افکند؛ همان طور که امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به موسی بن یسار فرمود: أَمَا عَلِمتَ أَنَّا مَعَاشِرَ الأَئِمَّةِ تُعرَضُ عَلَینَا أَعمالُ شِیعَتِنَا صَبَاحَاً وَ مَسَاءً فَمَا کانَ مِنَ التَّقصِیرِ فِی أَعمَالِهِم سَأَلنَا اللهَ تَعَالَی الصَّفحَ لِصَاحِبِهِ وَ مَا کَانَ مِنَ العُلُوِّ سَأَلنَا اللهَ الشُّکرَ لِصَاحِبِهِ؛ آیا می دانی همانا موقعیت ما، امامان معصوم این است که اعمال شیعیان ما هر بامداد و شبان گاه به ما عرضه می گردد؟ اگر در پرونده اعمال آنان کوتاهی [نسبت به واجبات و محرمات و ...] مشاهده شود از خداوند درخواست گذشت و چشم پوشی خواهیم نمود و چنان چه دارای اعمال زیبا و والا باشند از خداوند و برای صاحبش درخواست شکرگزاری خواهیم نمود. (12)
4. حضور در موسم حجّ ابراهیمی و همراهی با زائران بیت الله الحرام

مراسم حج واجب در ماه ذی حجة، بزرگ ترین جلوه اجتماع توحیدی سالانه ی انسان های موحدی است که بندگی خویش را به مرحله ی ظهور و بروز می گذارند این مانور عظیم، جلوه ای از هماهنگی فطری، معنوی و تسلیم بودن انسان های موحّد در برابر خالق یکتاست. کنگره ی عظیم سیاسی – الهی – حج مظهر اقتدار، یک دلی، یک رنگی و اندیشه ی توحیدی اسلامی است؛ اندیشه ای که زیربنای ساختار توحیدِ کلمه و وحدت یک پارچه موحدان در برابر شیاطین بزرگ و ابرقدرت ها است.
لباس اِحرام، تَلبیه (13) شعار واحد میلیون ها انسان مُحرم، طواف گرد خانه معشوق، سعی و تلاش برای موحّد شدن، سرتراشی و حلق، برائت و بی زاری از دشمنان قسم خورده دین و مکتب، هجوم یک پارچه جهت نابودی دشمن، آن هم با سلاح واحد و شعار واحد و ... آیا می تواند بدون امیر الحاج معصوم و منهای خلیفه ی خدا در روی زمین و محور عالم امکان یعنی حجة بن الحسن المهدی، صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تحقق پذیرد و به اجرا درآید؟! مسلّم باید گفت: خیر، زیرا حجّ بدون حضور حضرت بقیّة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در چنین موسم بزرگی، حج نخواهد بود. حج بدون او عرفان، معنویت، صفا و حقیقت ندارد. حج بدون صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، گردش بر خانه معشوق بدون عشق است که نتیجه آن پاسخ نشنیدن است.
عبید بن زراره گفته است از امام صادق (علیه السلام) شنیدم که فرمود: یَفقِدُ النَّاسُ إِمَامهم فَیَشهَدُ المَوسِمَ فَیَرَاهُم وَ لا یَرَونَهُ؛ مردم [حاجیان] امام زمان خودشان را نمی یابند، در حالی که او در موسم حج حاضر است، آما آن ها او را نمی بینند. (14)
حضرت مهدی، دوازدهمین جانشین رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در کنگره ی سالانه ی حج، در عرفات، مشعر الحرام، منا و مسجد الحرام حضور به هم می رساند و همانند دیگران مناسک خویش را به جا می آورد و لکن قبولی حج دیگر زائران بیت الله الحرام با پذیرش و امضای اوست؛ همان طور که بسیاری از زائران عارف آن را در عالم رؤیا و واقع دیده اند و شنیده اند.
عبدالله بن جعفر حمیری گفته است بعد از موسم حج به محضر نایب خاص حضرت بقیّة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، محمد بن عثمان عمری (رضی الله عنه) رسیدم. از او پرسیدم: آیا صاحب الأمر (علیه السلام) را ملاقات کردی؟ او در مراسم حضور داشت؟ پاسخ داد:نَعَم وَ آخِرُ عَهدِی بِهِ عِندَ بَیتِ اللهِ الحَرَامِ وَ هُوَ یَقُولُ اللهُمَّ أنجِزلِی مَا وَعَدتَنی؛ بلی. آخرین لحظه ای که وی را ملاقات کردم در کنار کعبه و خانه ی خدا می فرمود: بار خدایا! آن چه را به من وعده دادی خود آن را قطع کن و زمانش را برسان. (15)
هم چنین محمد بن عثمان عمری گفته است: رَأَیتُهُ صلوات الله علیه مُتَعَلِّقاً بِأَستَارِ الکَعبَةِ فِی المُستَجَارِ وَ هُوَ یَقُولُ الَّهُمَّ انتَقِم لِی مین أَعدَائِکَ؛ دیدم حضرت صاحب الزمان – صلوات الله علیه – را در حالی که به پرده ی کعبه در ناحیه « مستجار » (16) چنگ زده بود و ملتمسانه مناجات می کرد و می گفت: بار خدایا! انتقام مرا از دشمنانت بگیر. [و در آن سرعت بخش]. (17)
محمد بن عثمان عمری، خود به زیارت بیت الله الحرام رفته بود تا در غیبت صغری جواب گوی بعضی از امور زائران و حجّاج بیت الله الحرام باشد. عده ای از او خواستند به خدمت حضرت مهدی (علیه السلام) تشرّف پیدا کنند. از وی پرسیدند: آیا امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در موسم حج حضور داشته اند؟ او در پاسخ همگی گفت: وَاللهِ إِنَّ صَاحِبَ هَذَا الأَمرِ لَیَحضُرُ المَوسِمَ کُلَّ سَنَةٍ یَرَی النَّاسَ وَ یَعرِفُهُم وَ یَرَونَهُ وَ لا یَعرِفُونَهُ؛ سوگند به خدا! همانا صاحب الامر و امام زمان شما در موسم حج در هر سال شرکت می کند. آن حضرت مردم را می بیند و آنان را می شناسد و مردم او را می بینند و لکن او را نمی شناسند. (18)

ادامه دارد...
پی‌نوشت‌ها:
1. طبری، بشارة المصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) لشیعة المرتضی، ص 308، ح 6.
2. بحارالانوار، ج 53، ص 306.
3. الاحتجاج، ج 2، ص 449 و بحارالانوار، ج 53، ص 176.
4. نامه ی فوق از ناحیه ی مقدسه در اول شوال 412 هـ.ق صادر گردید.
5. یس، آیه 30.
6. نعمانی، کتاب الغیبة، ص 140، ب 10، ح 2، باب ما رُوِیَ فی غیبة الامام المنتظر الثانی عشر – علیه السلام – و بحار الانوار، ج 51، ص 112، ح 8.
7. توبه، آیه 105.
8. مستدرک الوسائل، ج 12، باب 100، ص 161 و وسائل الشیعه، ج 16، ص 107، باب 101.
9. مستدرک الوسائل، ج 12، ص 163، شماره مسلسل 13788، ح 8.
10. وسائل الشیعه، ج 16، ص 107، شماره مسلسل حدیث 21104 و 21122.
11. همان، ج 16، ص 113، شماره مسلسل حدیث 21123.
12. میرزا حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 12، ص 164 و بحارالانوار، ج 49، ص 98.
13. تلبیه: لبیّک، اللهُمّ لبیّک، لبیّک لا شریکَ لکَ لبیّک، انّ الحمد و النعمة لک و الملک، لا شریک لَک، لبّیک.
14. شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج 2، ص 170، ح 7.
15. من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 520، ح 3115 و وسائل الشیعه، ج 12، ص 259، ح 17690.
16. مستجار، قسمتی از کعبه کنار رکن یمانی است و مقابل درب فعلی کعبه واقع شده است، زیرا قبل از تجدید بنا در زمان گذشته، درب دیگر مقابل درب فعلی در ضلع جنوبی بود. زائر جهت پناه بردن به خدا از آتش جهنم بدان قسمت پناهنده می گردد. (طریحی، مجمع البحرین، ج 3، ص 253).
17. من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 520، ح 3115 و شیخ طوسی، الغیبة، ص 364.
18. همان، ح 3115؛ مستدرک الوسائل، ج 10، ص 43 و بحارالانوار، ج 51، ص 350



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( شنبه 94/6/14 :: ساعت 2:14 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مرنجان و مرنج
عزاداری از سنت های پیامبر اکرم (ص) است
سعادت ابدی در گرو اشک و عزاداری بر سیدالشهدا علیه السلام
سبک زندگی قرآنی امام حسین (علیه السلام)
یاران امام حسین (ع) الگوی یاران امام مهدی (عج)
آیا شیطان به دست حضرت مهدی علیه السلام کشته خواهد شد؟
ارزش اشک و عزا بر مصائب اهل بیت علیهم السلام
پیوستگان و رهاکنندگان امام حسین علیه السلام
امام حسین علیه السلام در آیینه زیارت
پیروان مسیح بر قوم یهود تا روز قیامت برترند!
نگاهی به شخصیت جهانی امام حسین «علیه السلام»
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 5
>> بازدید دیروز: 263
>> مجموع بازدیدها: 1372586
» درباره من

بشنو این نی چون حکایت می کند

» فهرست موضوعی یادداشت ها
دینی و مذهبی[871] . عشق[360] . آشنایی با عرفا[116] . جدایی از فرهنگ[114] . موسیقی[66] . داستانک[2] . موعود . واژگان کلیدی: بیت المال . صحابی . عدالت . جزیه . جنایات جنگ . حقوق بشردوستانه . حکومت . خراج . علی علیه‏السلام . لبنان . مالیات . مصرف . مقاله . منّ و فداء . ادیان . اسرای جنگی . اعلان جنگ . انصاری . ایران . تقریب مذاهب . جابر .
» آرشیو مطالب
نوشته های شهریور85
نوشته های مهر 85
نوشته زمستان85
نوشته های بهار 86
نوشته های تابستان 86
نوشته های پاییز 86
نوشته های زمستان 86
نوشته های بهار87
نوشته های تابستان 87
نوشته های پاییز 87
نوشته های زمستان87
نوشته های بهار88
نوشته های پاییز88
متفرقه
نوشته های بهار89
نوشته های تابستان 89
مرداد 1389
نوشته های شهریور 89
نوشته های مهر 89
آبان 89
آذر 89
نوشته های دی 89
نوشته های بهمن 89
نوشته های اسفند 89
نوشته های اردیبهشت 90
نوشته های خرداد90
نوشته های تیر 90
نوشته های مرداد90
نوشته های شهریور90
نوشته های مهر 90
نوشته های تیر 90
نوشته های مرداد 90
نوشته های مهر 90
نوشته های آبان 90
نوشته های آذر 90
نوشته های دی 90
نوشته های بهمن 90
نوشته های اسفند90
نوشته های فروردین 91
نوشته های اردیبهشت91
نوشته های خرداد91
نوشته های تیرماه 91
نوشته های مرداد ماه 91
نوشته های شهریور ماه91
نوشته های مهر91
نوشته های آبان 91
نوشته های آذرماه91
نوشته های دی ماه 91
نوشته های بهمن ماه91
نوشته های بهار92
نوشته های تیر92
نوشته های مرداد92
نوشته های شهریور92
نوشته های مهر92
نوشته های آبان92
نوشته های آذر92
نوشته های دی ماه92
نوشته های بهمن ماه92
نوشته های فروردین ماه 93
نوشته های اردیبهشت ماه 93
نوشته های خردادماه 93
نوشته های تیر ماه 93
نوشته های مرداد ماه 93
نوشته های شهریورماه93
نوشته های مهرماه 93
نوشته های آبان ماه 93
نوشته های آذرماه 93
نوشته های دیماه 93
نوشته های بهمن ماه 93
نوشته های اسفند ماه 93
نوشته های فروردین ماه 94
نوشته های اردیبهشت ماه94
نوشته های خرداد ماه 94
نوشته های تیرماه 94
نوشته های مرداد ماه 94
نوشته های شهریورماه94
نوشته های مهرماه94
نوشته های آبان ماه94

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
پیام شهید -وبگاه شهید سید علی سعادت میرقدیم
کنج دل🩶
همراه با چهارده معصوم (علیهم السلام )ویاران-پارسی بلاگ
دانشجو
(( همیشه با تو ))
بر بلندای کوه بیل
گل رازقی
نقاشخونه
قعله
hamidsportcars
ir-software
آشفته حال
بوستــــــان ادب و عرفــان قـــــــرآن
سرباز ولایت
مهندس محی الدین اله دادی
گل باغ آشنایی
...عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست
وبلاگ عقل وعاقل شمارادعوت میکند(بخوانیدوبحث کنیدانگاه قبول کنید)
بهارانه
*تنهایی من*
بلوچستان
تیشرت و شلوارک لاغری
اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی
کشکول
قدم بر چشم
سه ثانیه سکوت
نگارستان خیال
گنجدونی
بهارانه
جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی
نگاهی نو به مشاوره
طب سنتی@
سرچشمـــه فضیـلـــت ها ؛ امـــام مهــدی علیــه السلام
اکبر پایندان
Mystery
ermia............
پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ...
اسیرعشق
چشمـــه ســـار رحمــت
||*^ــــ^*|| diafeh ||*^ــــ^ *||
کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب
جلال حاتمی - حسابداری و حسابرسی
بهانه
صراط مستقیم
تــپــش ِ یکــ رویا
ماییم ونوای بینوایی.....بسم الله اگرحریف مایی
سلحشوران
گیاه پزشکی 92
مقبلی جیرفتی
تنهایی افتاب
طراوت باران
تنهایی......!!!!!!
تنهای93
سارا احمدی
فروشگاه جهیزیه و لوازم آشپزخانه فدک1
.: شهر عشق :.
تا شقایق هست زندگی اجبار است .
ماتاآخرایستاده ایم
هدهد
گیسو کمند
.-~·*’?¨¯`·¸ دوازده امام طزرجان¸·`¯¨?’*·~-.
صحبت دل ودیده
دانلود فایل های فارسی
محقق دانشگاه
ارمغان تنهایی
* مالک *
******ali pishtaz******
فرشته پاک دل
شهیدباکری میاندوآب
محمدمبین احسانی نیا
کوثر ولایت
سرزمین رویا
دل نوشته
فرمانده آسمانی من
ایران
یاس دانلود
من.تو.خدا
محمدرضا جعفربگلو
سه قدم مانده به....
راز نوشته بی نشانه
یامهدی
#*ReZa GhOcCh AnN eJhAd*#(گوچـی جـــون )
امام خمینی(ره)وجوان امروز
فیلم و مردم
پیکو پیکس | منبع عکس
پلاک صفر
قـــ❤ــلـــــب هـــــای آبـــــی انــ❤ـــاری
اسیرعشق
دل پرخاطره
* عاشقانه ای برای تو *
farajbabaii
ارواحنا فداک یا زینب
مشکات نور الله
دار funny....
mystery
انجام پروژه های دانشجویی برای دانشجویان کنترل
گل یا پوچ؟2
پسران علوی - دختران فاطمی
تلخی روزگار....
اصلاحات
گل خشک
نت سرای الماس
دنیا
دل پر خاطره
عمو همه چی دان
هرکس منتظر است...
سلام محب برمحبان حسین (ع)
ادامس خسته من elahe
دهکده کوچک ما
love
تقدیم به کسی که باور نکرد دوستش دارم
گروه اینترنتی جرقه داتکو
مدوزیبایی
من،منم.من مثل هیچکس نیستم
Tarranome Ziba
پاتوق دختر و پسرای ایرونی
اسرا
راه زنده،راه عشق
وبلاگ رسمی محسن نصیری(هامون)(شاعر و نویسنده)
وب سایت شخصی یاسین گمرکی
حسام الدین شفیعیان
عکسهای سریال افسانه دونگ یی
ܓ✿ دنـیــــاﮮ مـــــــن
Hunter
حسام الدین شفیعیان
دهکده علم و فناوری
اسیرعشق
دختر باحال
*دلم برای چمران تنگ شده.*
♥تاریکی♡
به یادتم
باز باران با محرم
تنهایی ..............
دوستانه
هرچه می خواهد دل تنگم میذارم
زندگی
نیلوفر مرداب
فقط طنزوخنده
تینا!!!!
شیاطین سرخ
my love#me
سرزمین خنگا
احکام تقلید
•.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.•
فوتسال بخش جنت (جنت شهر )
حقیقت صراط
...دیگه حسی نمونده
زیر اسمان غربت
شهید علی محسنی وطن
سکوت(فریاد)
عاشقانه ها
خودمو خدا تنها
دانستنی های جالب
ermia............
حجاب ایرانی
عرفان وادب
دل خسته
عاشقانه های من ومحمد
هر چه میخواهد دله تنگت بگو . . .
sharareh atashin
mehrabani
khoshbakhti
______>>>>_____همیشگی هااا____»»»»»_____>>>>
دخترونه
قلبی خسته ازتپیدن
عشـ۩ـق یـ۩ـعنی یـ۩ـه پــ۩ـلاک......
تینا
مذهب عشق
مناجات با عشق
داستان زندگی من
دهاتی
دکتر علی حاجی ستوده
عاشق فوتبال
کشکول
حاج آقا مسئلةٌ
صدا آشنا
کد بانوی ایرانی
اموزش . ترفند . مقاله . نرم افزار
« یا مهدی ادرکنی »
وبلاگ تخصصی کامپیوتر - شبکه - نرم افزار
::::: نـو ر و ز :::::
توکای شهر خاموش

.: اخـبـار فـنـاوری .:
Biology Home
شــــــــــــــهــــدای هــــــــــــــســـتــه ایـــــــــــــ
مثبت گرا
تک آندروید
امروز
دانستنی / سرگرمی / دانلود
°°FoReVEr••
مطلع الفجر
سنگر بندگی
تعصبی ام به نام علی .ع.
تنهایی.......
دلـــــــشــــــــکســـــته
عاشقانه
nilo
هر چی هر چی
vida
دلمه پیچ, دستگاه دلمه پیچ Dolmer
هسته گیر آلبالو
آرایشگری و زیبایی و بهداشت پوست
عکس های جالب و متحرک
مرکز استثنایی متوسطه حرفه ای تلاشگران بیرجند
دیجی بازار
نمونه سوالات متوسطه و پیش دانشگاهی و کارشناسی ارشد
bakhtiyari20
زنگ تفریح
گلچین اینترنتی
روستای اصفهانکلاته
پایه عکاسی مونوپاد و ریموت شاتر بلوتوث
سرور
عاطفانه
سلام
بخور زار
اشک شور
منتظران

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان





































































































» وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
» طراح قالب