»» جوان و زندگی متعادل
« جزر و مد را پشت سر بگذارید . در ساحل دیگر آفتاب زیبایی خواهد دید. از سعادتها بحث کنید. دنیا به قدری پر اندوه است که احتیاجی به نگهداری غم خود ندارید .»
یکی از آرمانها و اهداف جوانان ، بهبود مناسبات و روابط خانوادگی است ، که تجسم عینی و تبلور کامل آن را میتوان در پدپده زندگی متعادل مشاهده کرد : لیکن به همان میزان که آرزوی دستیابی به زندگی متعادل مورد توجه نسل جوان قرار گرفته ، ویژگیها، شیوههای دسترسی به ان و آثار فردی و اجتماعیش ،کمتر مطرح شده ،لذا ضروری است که برخی از مهمترین ویژگیهای زندگی متعادل را بررسی کنیم :
1- تنظیم داد و ستدهای عاطفی یکی از شاخصهای این زندگی است .یعنی اعضای خانواده از جمله جوانان ، میان خود به تبادل کامل عواطف ، همت میگمارند . هر فرد در عین حال که محبت خویش را به سایرین نثار میکند ، مورد لطف دیگران نیز قرار میگیرد .
2- التزام و پایبندی به قواعد زندگی خانوادگی ، لازمه هر نوع ارتباط اجتماعی سالم است .این قواعد باید متناسب با شرایط و موقعیت هر فرد تنظیم شود و علاوه بر آن ، از انعطاف لازم نیز برخوردار باشد .
3- احترام به حدود و مرز شخصیت دیگران ، از پایههای مسلم زندگی متعادل منسوب میشود .با این روش ، منزلت و شخصیت جوانان نیز حفظ خواهد شد که حاصل آن ، امنیت روانی همه اعضای خانواده است.
4- توقعات و انتظارات اعضای خانواده ، بر مبنای امکانات یکایک افراد ،مشخص و تعریف میشود .هیچ انتظاری ، برتر از طاقت جوان نیست و حاصل چنین امری ، احساس شادکامی در وجود نسل جوان و نیز ، تحقق عدالت خانوادگی است .
5- هدفهای نسل جوان ، در حوزه استعدادها و تواناییهایشان ، تعیین و تعریف میشود . زیرا ، انتخاب هدفهای خارج از دسترس و بالاتر از قلمرو توانمندیها ،جوانان را در موقعیتهای دشواری قرار میدهد که گریز از آن ممکن نیست و علاوه بر این ، استمرار شکست و ناامیدی ، در سنین حساس زندگی ضربه سنگینی بر آنان وارد خواهد کرد .
6- حفظ معنویت ، به جوانان فرصتی میدهد که زندگی را فقط با معیارهای مادی ارزیابی نکنند ، زیرا تکیه بر ارزشهای مادی آنان را آسیبپذیر میکند، در حالی که میزانهای اخلاقی ، به جوانان ، چشم اندازی گستردهتر و نگاهی عمیقتر میبخشد تا بتوانند به زندگی از دریچه آنچه باید باشد ،بنگرند و اعمال و رفتار خویش را با ملاک رضایت الهی بسنجند و در صورت منطبق نبودن با چنین عاملی ، آن را ترک گویند .
7- تفاوت « زندگی متعادل »و« زندگی متعالی» را نیز باید به جوانان تفهیم کرد ، زیرا برخی از آنان ، هدف خود را تا مرز وصول به زندگی متعادل ، تعقیب میکنند و با دسترسی بدان ، از هر تلاش و تحرکی باز میمانند . از ویژگیهای زندگی متعادل ، سعی درحفظ وضع موجود است تا اختلالی در روند عادی زندگی پیش نیاید ، ولی زندگی متعالی ، خواهان وضع موجود نیست ، بلکه مترصد است تا آن را به وضع مطلوب ، متحول کند و در نهایت این امر ، به پویای زندگی جوانان منجر خواهد شد .
1- اوریزن.ا.ماردن،پیروزی فکر:ترجمه رضاسید حسینی:ص81
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( شنبه 86/4/16 :: ساعت 8:44 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مرنجان و مرنجعزاداری از سنت های پیامبر اکرم (ص) استسعادت ابدی در گرو اشک و عزاداری بر سیدالشهدا علیه السلامسبک زندگی قرآنی امام حسین (علیه السلام)یاران امام حسین (ع) الگوی یاران امام مهدی (عج)آیا شیطان به دست حضرت مهدی علیه السلام کشته خواهد شد؟ارزش اشک و عزا بر مصائب اهل بیت علیهم السلامپیوستگان و رهاکنندگان امام حسین علیه السلامامام حسین علیه السلام در آیینه زیارتپیروان مسیح بر قوم یهود تا روز قیامت برترند!نگاهی به شخصیت جهانی امام حسین «علیه السلام»[عناوین آرشیوشده]