»» افرادی که قرار است بزودی پدر و مادر شوند
زمـانی که همسرم به من گفت او اولین فرزندمان را باردار شـده، مـن بـه شـدت احسـاس مسـئولیت کرده و ترس و فشار بی اندازه ای را در وجود خود احساس نمودم.
ایـن احسـاس بـه خـاطـر چیزهایی که می دانستم به من دسـت نداده بود بلکه فقط به خاطر مطالبی بود که نسبتبـه آنـها آگـاهـی نداشتم. من نمی دانستم که باید انتظار چـه چـیــزی را داشته باشم به همین دلیل شروع کردم به پروراندن فرضیه های اشتباه در ذهنم.
مـن تـصور مـی کردم که زندگی به پایان رسیده، احساس مــی کردم که تمام آزادی هایم را از دست خواهم داد و به دام انجام امور مربوط به کودک می افتم.
البته در رابطه با این موضوع با هیچ کس صحبت نمی کردم زیرا نمی خواستم که در نظر آنها به عنوان یک فرد نابالغ و خود خواه جلوه کنم. تنها آرزویم این بود که بتوانم کسی را پیدا کنم که احساس حقیقی مرا درک کند تا شاید بتواند مرا در این شرایط دشوار راهنمایی کرده و با من همدلی کند. به همین دلیل هم هست که من الان اینجا هستم تا آنهایی که به تازگی پدر و یا مادر می شوند را روشن کنم. می خواهم به شما بگویم که معنی حقیقی پدر و مادر شدن چیست.
به این معناست که:
یک زندگی جدید. شما به کودک خود حیات می بخشید و او را به دنیا می آورید؛ کسی که قبلا شبیه به او در هیچ کجای دنیا وجود نداشته است. او چشم هایش شبیه به چشم های پدرش است و رنگ موهایش همانند مادر. این موجود، نیمه ای از وجود شماست و شما با کمال میل آرزو می کنید تا او را پرورش داده و در هر شرایطی از او محافظت کنید. می خواهید تمام امکاناتی که برای خودتان مهیا نبوده را برای او فراهم کنید و تجربیات و دانشی را که در طول زندگی به دست آورده اید در اختیار او قرار دهید.
در بسیاری مواقع احساس می کنید که او دومین مرحله از زندگی خودتان است به همین دلیل هر کجا نیاز باشد اجازه می دهید خودش تصمیم بگیرد و در مواقع حساس و ضروری خودتان او را راهنمایی می کنید.
مسئولیت. میزان مسئولیتی که بر دوش شما است در این زمان از هر موقع دیگری بیشتری خواهد شد. مسئولیت رهبری و هدایت، پشتیبانی مالی، هدایت روحی و دادن دیسیپلین عاطفی به کودک همه و همه بر عهده شما است. نه تنها کودک از شما چنین انتظاری دارد بلکه همه مردم از شما انتظار دارند که این موارد را برای فرزند خود فراهم آورید.
فرصت. شما می توانید زندگی او را طوری شکل دهید و او را طوری بپرورید که جهانیان به وجود او افتخار کنند و مایه خیر همگان باشد. انجام این کار هم مهیج است و هم دشوار. هر چند پی آمد تمام کارهایی که او انجام می دهد به شما باز نمی گردد اما شما به عنوان یکی از مهمترین مرتبطین به مسائل او به شمار می روید. اگر او کارهای خوب انجام دهد، انرژی مثبت کارهایش بر روی شما تاثیر مثبت می گذارد و اگر کارهای نامناسب انجام دهد، تاثیر منفی بر روی شما خواهد داشت.
در هر دو حال باید به خاطر داشته باشید که او خودش حق انتخاب داشته و به میل خود آن کارها را انجام داده. تنها کاری که از دست شما بر می آید این است که او را دعا کنید و وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهید. با عشق، تمام مشکلات حل نمیشود اما می توان از بسیاری از آنها جلوگیری کرد.
به این معنا نمی باشد که:
پایان. داشتن فرزند به معنای پایان خوشی ها و اوقات فراغت نمی باشد. اگر شما با همسایه های خود که دارای فرزندان خردسال می باشند رابطه خوبی داشته باشید آنها می توانند به راحتی زمانی که شما و همسرتان نیاز به تنهایی دارید از کودکتان مراقبت کنند. برای اینکه هزینه های گزافی به پرستار کودک پرداخت نکنید می توانید با یکی از همسایه های خود که او نیز سن فرزندانش نزدیک به فرزندان شماست رابطه دوستانه برقرار کنید تا یک هفته شما کودک او را نگه دارید و هفته دیگر او از فرزند شما نگهداری کند. با این کار شما می توانید حداقل چند روز در هفته را با همسر خود تنها باشید.
به خاطر داشته باشید که شما می توانید اوقات بسیار خوشی را در کنار همسر و فرزند خود سپری کنید و تمام ساعاتی که در کنار هم می گذرانید به عوض کردن بچه و غذا دادن به او ختم نمی شود. خنده ها و شیرین زبانی های او جزء ساعاتی هستند که می توان نام "با ارزش ترین لحظات" را بر روی آنها گذاشت.
آیده آل گرایی. همه چیز بر طبق برنامه پیش نخواهد رفت. شما متوجه خواهید شد که آموزش هایی که در کتاب های کودک نوشته شده و نصایح دیگران همیشه مفید نبوده و واقع گرایانه نمی باشند. هر کودک، پدرو مادر، و شرایطی متفاوت هستند و علم پرورش کودک بر روی یک اصل خاص استوار نمی باشد. البته چند اصل اولیه و پایه ای پیشنهاد می شود که به شما جهت می دهد اما اگر تا حدی از برنامه ها و طرح های اولیه دور شدید، جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
کمال. شما می دانید که خودتان هم نمی توانید همه کارها را در حد مطلوب ترین درجه ممکن انجام دهید. گاهی اوقات ممکن است صبر، تحمل و منطق خود را از دست بدهید. زمانی که چنین اتفاقی رخ می دهد باید از فرزند و یا همسر خود عذر خواهی کنید. فقط به این دلیل که شما والد بچه هستید نمی توانید این ادعا را داشته باشید که تمام تصمیم هایی که می گیرید همیشه درست هستند. این خیلی خوب است که مصر باشید اما همزمان باید بخشنده هم باشید.
همه چیز به شما بستگی دارد
شما می توانید تماس بگیرید و برای مشکلات خود به دنبال راه حل بگردید. سعی کنید تا آنجا که برایتان مقدور است نسبت به مسائل و مشکلات بی توجهی نکنید. شما پدر و یا مادر شده اید و هیچ راه فراری وجود ندارد.
موفقیت این نیست که ببینید آیا کودکتان از تصمیم گیری های شما راضی هست یا خیر. احساس کودک نسبت به تصمیم های شما نباید افکارتان را تحت الشعاع قرار دهد. در طول تاریخ همه پدر و مادرها با پایکوبی، لجبازی و داد و فریاد کردن فزرندانشان آشنا بوده اند. عکس العمل های کودک نباید شما را از تصمیم هایتان بازدارد و این احساس را به شما بدهد که آنها غلط و یا درست هستند.
حضرت مسیح خداوند را با نام "بهترین پدر" معرفی می کند، در حالیکه فرزندانش تمام مدت شکایت می کنند، گریه زاری سر می دهند، و لعن و نفرین می کنند و ادعا دارند که "این منصفانه نیست" اما خدا هنوز همان "بهترین پدر" باقی مانده است.
در آخر باید بگوییم که شما باید کاری را که تصور می کنید درست است انجام دهید و هر آنچه که از دستتان بر می آید برای زندگی کوچکی که به دنیا آورده اید انجام دهید. اجازه ندهید اشخاص دیگر در این مورد برای شما تصمیم گیری کنند.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( سه شنبه 86/4/26 :: ساعت 3:1 عصر )
»» توضیح دهید که چگونه می توان با استفاده از یک فشارسنج ارتفاع یک آ
سوال بالا یکی از سوالات امتحان فیزیک در دانشگاه کپنهاگ بود.
یکی از دانشجویان چنین پاسخ داد: "به فشار سنج یک نخ بلند می بندیم. سپس فشارسنج را از بالای آسمان خراش طوری آویزان می کنیم که سرش به زمین بخورد. ارتفاع ساختمان مورد نظر برابر با طول طناب به اضافه ی طول فشارسنج خواهد بود."
پاسخ بالا چنان مسخره به نظر می آمد که مصحح بدون تامل دانشجو را مردود اعلام کرد. ولی دانشجو اصرار داشت که پاسخ او کاملا درست است و درخواست تجدید نظر در نمره ی خود کرد. یکی از اساتید دانشگاه به عنوان قاضی تعیین شد و قرار شد که تصمیم نهایی را او بگیرد.
نظر قاضی این بود که پاسخ دانشجو در واقع درست است، ولی نشانگر هیچ گونه دانشی نسبت به اصول علم فیزیک نیست. سپس تصمیم گرفته شد که دانشجو احضار شود و در طی فرصتی شش دقیقه ای پاسخی شفاهی ارائه دهد که نشانگر حداقل آشنایی او با اصول علم فیزیک باشد.
دانشجو در پنج دقیقه ی اول ساکت نشسته بود و فکر می کرد. قاضی به او یادآوری کرد که زمان تعیین شده در حال اتمام است. دانشجو گفت که چندین روش به ذهنش رسیده است ولی نمی تواند تصمیم گیری کند که کدام یک بهترین می باشد.
قاضی به او گفت که عجله کند، و دانشجو پاسخ داد: "روش اول این است که فشارسنج را از بالای آسمان خراش رها کنیم و مدت زمانی که طول می کشد به زمین برسد را اندازه گیری کنیم. ارتفاع ساختمان را می توان با استفاده از این مدت زمان و فرمولی که روی کاغذ نوشته ام محاسبه کرد."
دانشجو بلافاصله افزود: "ولی من این روش را پیشنهاد نمی کنم، چون ممکن است فشارسنج خراب شود!"
"روش دیگر این است که اگر خورشید می تابد، طول فشارسنج را اندازه بگیریم، سپس طول سایه ی فشارسنج را اندازه بگیریم، و آنگاه طول سایه ی ساختمان را اندازه بگیریم. با استفاده از نتایج و یک نسبت هندسی ساده می توان ارتفاع ساختمان را اندازه گیری کرد. رابطه ی این روش را نیز روی کاغذ نوشته ام."
"ولی اگر بخواهیم با روشی علمی تر ارتفاع ساختمان را اندازه بگیریم، می توانیم یک ریسمان کوتاه را به انتهای فشارسنج ببندیم و آن را مانند آونگ ابتدا در سطح زمین و سپس در پشت بام آسمان خراش به نوسان درآوریم. سپس ارتفاع ساختمان را با استفاده از تفاضل نیروی گرانش دو سطح بدست آوریم. من رابطه های مربوط به این روش را که بسیار طولانی و پیچیده می باشند در این کاغذ نوشته ام."
"آها! یک روش دیگر که چندان هم بد نیست: اگر آسمان خراش پله ی اضطراری داشته باشد، می توانیم با استفاده از فشارسنج سطح بیرونی آن را علامت گذاری کرده و بالا برویم و سپس با استفاده از تعداد نشان ها و طول فشارسنج ارتفاع ساختمان را بدست بیاوریم."
"ولی اگر شما خیلی سرسختانه دوست داشته باشید که از خواص مخصوص فشارسنج برای اندازه گیری ارتفاع استفاده کنید، می توانید فشار هوا در بالای ساختمان را اندازه گیری کنید، و سپس فشار هوا در سطح زمین را اندازه گیری کنید، سپس با استفاده از تفاضل فشارهای حاصل ارتفاع ساختمان را بدست بیاورید."
"ولی بدون شک بهترین راه این می باشد که در خانه ی سرایدار آسمان خراش را بزنیم و به او بگوییم که اگر دوست دارد صاحب این فشارسنج خوشگل بشود، می تواند ارتفاع آسمان خراش را به ما بگوید تا فشارسنج را به او بدهیم!"
دانشجویی که داستان او را خواندید، نیلز بور، فیزیکدان دانمارکی بود.
منبع: http://www.mentors. ca/bohr.html
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 1:58 عصر )
»» فروشنده خوبی باشید
کتاب ها و فیلم ها زیادی در رابطه با اینکه چطور فروشنده ای خـوب بـاشـیم وجود دارد. اما مشکل اینجاست که اکثر ایـن کـتاب ها مسـئله را از دیـدگـاه بسیار باریک بینانه ای بررسی می کنند. فروش و عرضه اطلاعات، کاری است که همه به طور منظم انجام میـدهنـد: برخی افکار و اطلاعات خود را بـعنوان اسـاتید دانشگاه ها در اختیار شاگردانشان می گـذارنـد، بـرخـی در شـرکـت هـا و اجتماعات همگانی عـقـایـد خـود را عـرضـه مـی کنــند و برخی افکارشان را به مشتریان آتی می فروشند.
برای فروش...!
باید بدانیم که از نظر فنی ما خود را برای فروش نمی گذاریم، اینها ایده ها و افکار افراد دیگر یا تولیدات و خدمات شرکت ها و انجمن های دیگر هستند. برای مثال یک استاد دانشگاه را می توان در دسته بندی اول و یک فروشنده را دسته بندی دوم جای داد. اما از نظر عملی ما خود را در معرض فروش قرار می دهیم. حتی در دنیایی با فناوری پیشرفته، افراد متکی بر روابط انسانی هستند. استفاده از روانشناسی برای متقاعد کردن دیگران، گواهی بر این است. گذشته از اینها، حتی در خرید و فروش واقعی نیز، کسی که می خواهد چک را امضاء کند باید متقاعد شود که شما به غیر از خودتان، مصلحت او را نیز در نظر دارید.
حال می خواهیم ببینیم که چطور می توانید فروشنده ی بهتری شوید؟ متن زیر را به دقت مطالعه کنید. در اینجا به نکات و مواردی اشاره کرده ایم که به کمک آنها راه و روش فروشندگی را یاد خواهید گرفت. با استفاده از این نکات، اساتید دانشگاه و سیاستمداران خواهند فهمید که چطور عقاید و افکار خود را برای مخاطبینشان بیان کنند.
1. به خود اطمینان داشته باشید
فروشنده ی هر چیزی که باشید، افکار و عقایدتان هر چه که باشد، با اعتماد و اطمینان به نفس کامل وارد جلسه بحث شوید. مطمئن باشید که ایده های شما کمک کننده خواهند بود. البته همیشه به خاطر داشته باشید که به خاطر وقت و توجه مخاطبان از آنها تشکر کنید. بهترین فروشندگان آنهایی هستند که پس از اولین خرید، مشتریان باز به سراغشان بروند. نه آنهایی که مثل برق و باد وارد شده، قراردادهای بزرگ می بندند و بعد ناپدید می شوند. گروه اول از فروشندگان هستند که برای کار خود ارزش و احترام قائلند.
2. مردم شناس باشید
شناختن مشتریانتان اصلی ترین رکن در فروشندگی است. همه ی تلاشتان را بکنید تا مشتریانتان را، چه از نظر شخصی و چه کاری بفهمید و درک کنید. هر از چند گاهی با آنها تماس گرفته و احوالشان را جویا شوید. گه گاه با آنها بحث های کوچکی خارج از مسائل کاری داشته باشید. ولی حتی در این بحث ها نیز همیشه به دنبال فرصت های مناسب باشد.
3. صادق باشید
حقیقت همیشه بهترین چیز است، به همین دلیل سعی کنید از همان ابتدا با مشتریانتان صادق و روراست باشید. خارج از مسائل مادی، اطمینان داشته باشید تازمانی که مشتری از صحت و شایستگی قرارداد مطمئن نباشد، اطمینانی که شما به آنها می دهید هیچ ارزشی نخواهد داشت. اگر همیشه با مشتریان صادق و روراست باشید، همیشه به یاد آنها خواهید ماند و در زمان احتیاج به سراغتان می آیند.
4. فرصت های خوب را بشناسید
هر روز که به سر کار می روید، چشم و گوشتان را باز نگاه داشته و هوشیار باشید. فرصت های خوب همیشه وجود دارند، اما فقط باید شما آنها را تشخیص دهید. فقط زمانی فرصت های کوچک و پیش پا افتاده را نادیده بگیرید، که مطمئن باشید فرصت بزرگتری در دست دارید.
5. معاملات کوچک را دست کم نگیرید
یک فروشنده خوب، برای معاملات کوچک نیز به اندازه ی قراردادهای بزرگ ارزش قائل است. از این گذشته، اگر می خواهید پیشرفت کنید، باید از معاملات کوچک شروع کنید. پس عجله نکنید. همین معاملات کوچک باعث رشد و پیشرفت شما می شوند.
6. معقول باشید
به یاد داشته باشید که نباید برای هر معامله، یک میزان خرج کنید. حسن نیت شما نباید متزلزل شود، اما سرمایه تان چرا. اگر معامله ی بزرگی به اندازه ی 20 تا 100 معامله ی کوچک عایدی دارد، مسلماً باید روی اولی متمرکز شوید.
7. از شکست متنفر باشید
به کسی فرصت ندهید. اجازه ندهید که مشتری بر شما غالب شود. باید پرتکاپو و سلطه جو برخورد کنید تا تصور کنند اگر با شما کار نکنند دچار اشتباه شده اند. البته حرفهایتان فقط نباید در مرحله ی ادعا باقی بماند، باید همه ی تلاشتان را در راضی کردن آنها به کار گیرید. گرچه معاملات خوب همیشه آنهایی است که از دستشان می دهیم.
8. از فروش منصرف شوید
اگر می بینید که مشتری نمی خواهد به اندازه ی ارزش کار، پول بپردازد، شما قیمتتان را پایین نیاورید و به هیچ وجه کوتاه نیایید. صرف نظر کنید. همیشه این شانس وجود دارد که دوباره سراغتان بیایند.
9. بدانید که به آنها کمک می کنید
درست است که نباید همیشه به روی خود بیاورید، ولی مطمئن باشید که آنها بیش از آن مقدار که شما به آنها نیاز دارید، به شما نیاز دارند. خلاقیت رکن اساسی فروشندگی است. اگر خلاق هستید، پنهانش نکیند. آن را به همه نشان دهید و سودش را ببرید.
10. کارتان را تفریح درنظر بگیرید
بدون در نظر گرفتن قرارداد، پول، جلسه و میتینگ، سعی کنید تا می توانید از کارتان لذت ببرید. آن را مثل یک ورزش فرض کنید و خود را یکی از بهترین ورزشکاران بدانید. فقط در اینصورت است که مشتریان هم به سراغتان می آیند و می خواهند آنها را هم بازی دهید.
11. کاری که شروع کرده اید را به اتمام برسانید
چه به دنبال کار، چه به دنبال بستن قرارداد، و چه به دنبال همسر دلخواهتان باشید، کاری که شروع کرده اید را تمام و کمال انجام داده و به اتمام برسانید.
ارزش شما بی حساب است
در آخر باید بگویم که در زندگی واقعی، اگر می خواهید به عنوان فردی شناخته شوید که فرصت ها را می شناسد و آنها را از دست نمی دهد، فقط کافی است که به خود اطمینان داشته باشید. ارزش شما زیاد است و مطمئن باشید که با تلاش به آنچه می خواهید دست می یابید. پول روی درخت سبز نمی شود، پس موقعیت شناس باشید. با رعایت 11 موردی که در بالا مطرح کردیم، همیشه موفق خواهید بود که مشتریانتان را از خود راضی نگاه دارید .
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 1:54 عصر )
»» راز خلقت زن!
مرد: خداوندا، چرا چشمهای زن را اینقدر زیبا آفریدی؟!
خدا: برای اینکه با این چشمان زیبا تو را ببینید و تو را مست سازد.
مرد: خداوندا، چرا چشمهای زن را اینقدر زیبا آفریدی؟!
خدا: برای اینکه با این چشمان زیبا تو را ببینید و تو را مست سازد.
مرد: خداوندا، چرا لبهای زن را اینقدر زیبا آفریدی!؟
خدا: برای اینکه ترا ببوسد.
مرد: خداوندا، چرا پوست زن را اینقدر لطیف آفریدی!؟
خدا: برای اینکه تو آن را لمس کنی و لذت ببری.
مرد: خداوندا، چرا زنها را اینقدر احمق آفریدی!؟
خدا: برای اینکه بتواند عاشق موجود بیخاصیتی مثل تو بشود و از تو نگهداری کند.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 1:53 عصر )
»» کارتی کوچک برای تحقق رویایی بزرگ
سهمیه بندی بنزین از جمله کارهای بسیار بزرگ و در خور توجه دولت در مهار کردن مصرف بی رویه بنزین است، کاری که باید با همکاری و همیاری همه مردم به سرانجام برسد ،اما آنچه در این راستا مهم به نظر می رسد رعایت نکات لازم برای صحیح اجرا شدن این طرح و برطرف کردن نقاط ضعف آن است.
به گزارش فارس از روز ششم تیرماه با اعلام خبر سهمیهبندی بنزین، رفته رفته مصرف این فرآورده در کشور سیر نزولی پیدا کرد که این تاثیر در کنار کاهش ترافیک شهری و آلودگی هوای شهرها بسیار چشمگیر بود. هم اکنون نیز مصرف بنزین کشور از حدود 75 میلیون لیتر به حدود 52 میلیون لیتر کاهش یافته است.
بنابراین گزارش، اجرای این طرح بزرگ آنهم در مدتی کوتاه نشان از عزم دولت، مجلس و مردم در سر و سامان دادن به وضعیت نابسامان مصرف فرآوردههای نفتی بویژه بنزین در کشور دارد.
اما آنچه در کنار اجرای این طرح عظیم اهمیت دارد، تکمیل و تداوم اجرای آن با در نظر گرفتن مواردی است که ممکن است در ادامه راه، ایجاد مشکل نماید.
*اجاره یا فروش کارت سوخت حسین صلواتی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی فارس گفت: از مواردی که متاسفانه در روزهای اخیر پس از سهمیهبندی بنزین به چشم میخورد، خرید و فروش حق استفاده از کارت هوشمند سوخت توسط برخی از رانندگان است.این افراد که بعضا راننده تاکسی هستند بجای جابجائی مسافر اقدام به فروش سهمیه روزانه یا اجاره کارت خود به قیمتهای مختلف از 300 تومان تا 1000 تومان میکنند.
وی افزود: با اعلام خبر سهمیهبندی بنزین و اجرایی شدن آن، نرخ کرایههای درون شهری در برخی شهرها تا دو برابر افزایش یافته است. صلواتی با بیان اینکه هرگونه افزایش کرایه توسط رانندگان تاکسیها و آژانسها به گفته مسئولین امر، ممنوع است افزود:برخی تاکسیها و دیگر وسایل نقلیهای که سهمیه بیشتری در اختیار دارند سهمیه روزانه خود را به دیگر افراد فروخته و برای خود تجارت نوینی ایجاد کرده اند.
*قیمتهای مختلف بنزین در جایگاهها حسین شاکری نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی فارس با اشاره به فروش بنزین در برخی جایگاهها به صورت آزاد و خارج از سهمیه تعیین شده گفت: در این جایگاهها افرادی که هنوز کارت سوخت خود را دریافت نکردهاند با قیمتهائی نظیر 250، 300، 400 و حتی 500 تومان اقدام به دریافت بنزین مینمایند.
وی گفت:به احتمال زیاد این بنزین در واقع سهمیه آن دسته از افرادی است که کارت خود را گم کرده یا فراموش کردهاند کارت خود را پس از سوختگیری از کارتخوان بردارند.
*نگهداری و پشتیبانی از سیستم، افزایش خدمات جانبی راهاندازی یک سیستم به هم پیوسته و پیچیده IT و پیوند دادن آن به تجهیزات مکانیکی بعضا فرسوده سوختگیری در جایگاهها، امری بزرگ و در نوع خود بی نظیر میباشد. اقدامی که مشابه آن در سطح دنیا با این عظمت و پیچیدگی و کارائی وجود ندارد یا کم نظیر است. با این توصیف، نگهداری و پشتیبانی از این سیستم کمتر از راهاندازی آن نیست؛ چرا که بروز اشکال و اختلال در سیستم و عدم رفع بموقع آن، تبعات و نتایج نامطلوب روانی و اجتماعی درپی خواهد داشت.
از سوی دیگر با توجه به امکانات و توانمندیهائی که در این سیستم پیش بینی شده و زیرساختهائی که برای آن ایجاد شده است، انتظار میرود خدمات جانبی ارزنده نظیر دولت الکترونیک، خدمات اینترنت، اورژانس و مواردی از این دست نیز در جهت رفاه حال مشتریان در اختیار آنان قرار گیرد.
*قاچاق معکوس بنزین با توجه به پایین بودن بهای بنزین در کشور در مقایسه با گرانی آن در کشورهای همسایه، همواره روند قاچاق بنزین از داخل به خارج کشور بوده است. حال به نظر میرسد این روند معکوس شده باشد. در حال حاضر بدلیل بالا بودن بهای بنزین آزاد، بازار فروش قاچاق آن در داخل نیز داغ شده و قاچاقچیان اکنون به بازهای داخلی بجای خارجی توجه پیدا کردهاند.
*تاخیر در صدور کارتهای سوخت المثنی و اشکالات فنی کارتها یکی دیگر از موضوعاتی که مورد اعتراض و ناراحتی مردم است، تاخیر در صدور کارتهای سوخت المثنی میباشد.
ناصر یکتا یکی از متقاضیان المثنی کارت هوشمند به خبرنگار فارس گفت: علیرغم وعده مسئولین که گفته بودند کارتهای المثنی ظرف یک هفته به دست متقاضی میرسدبا گذشت بیش از یک ماه از درخواست صدور کارت المثنی، هنوز کارت خود را دریافت نکرده ام.
وی افزود:سهمیه درج شده در کارت با سهمیه تعیین شده توسط مسوولین متفاوت است.
*سهمیه 900 لیتری خودورهای شخصی یکتا گفت:کارت هوشمند سوخت خودروی پراید یکی از آشنایان دارای سهمیه 900 لیتری بنزین است.
وی افزود:جالب آنکه در مقابل این سهمیه زیادی برخی از رانندگان هنگام سوخت گیری و اتمام آن متوجه می شوند میزان بنزین دریافت شده کمتر از آن چیزی است که کارتشان نشان میدهد و اختلافی حدود 3 الی 4 لیتری دارد.
* اما نکته آخر توجه به موارد فوق ، حل مشکلات احتمالی و جلوگیری از تخلف برخی افراد سود جو باعث کاهش نارضایتی مردم، افزایش استقبال همگانی و پذیرش عمومی خواهد شد.عدم توجه به موارد یاد شده و برطرف نکردن آن نیز ممکن است اصل طرحی به این عظمت را زیر سوال برده تحقق اهداف آن را با مشکل مواجه کند.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 1:48 عصر )
»» امیدواریم روزی غدیر جای نوروز را بگیرد
«امیدواریم روزی غدیر جای نوروز را بگیرد و عید بزرگ ما شود.» این جمله روز گذشته از سوی آیت الله خزعلی دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر و در پنجمین همایش دبیران اجرایی بنیاد بین المللی غدیر عنوان شد. به گزارش ایسنا وی همچنین به ذکر آمار و ارقام تبریک های عید غدیر و عید نوروز پرداخت و آنها را با هم مقایسه کرد. به گفته خزعلی آمار تبریک عید نوروز یک میلیون و سیصد هزار و آمار تبریک غدیر هفتصد هزار تبریک است. وی افزود؛ اگر یک سوم این تبریک ها برای عید غدیر بود من بسیار خوشحال می شدم. دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر همچنین اظهار داشت؛ هم اکنون 110 باغ به نام غدیر نامگذاری شده و ورزشکارانی که قبلاً تنها با زور بازو ورزش می کردند، امروز با نام علی(ع) کار می کنند. وی ادامه داد؛ من اکنون 82 سال دارم و تا آخرین نفس برای حضرت علی(ع) می کوشم تا نظر لطفی به من داشته باشد. خزعلی در ادامه با انتقاد از کسانی که اقدامی در جهت ترویج فرهنگ غدیر انجام نمی دهند، اظهار داشت؛ چرا عده ای سکوت کرده اند و کارهایی را که در راستای ترویج این فرهنگ انجام می شود، تایید نمی کنند. وزیرکشور هم که در این همایش حضور یافته بود از توصیه به همکاران استانداری ها برای تلاش در جهت احیای امر غدیر خبر داد و از اینکه از سرمایه غدیر استفاده نکرده ایم، اظهار تاسف کرد.
توصیه خزعلی برای سهمیه بندی بنزین
با این حال غدیر تنها موضوعی نبود که خزعلی از آن سخن گفت. وی به موضوع سهمیه بندی بنزین هم پرداخت و اظهار داشت؛ سهمیه بندی بنزین باید در دولت های سابق صورت می گرفت، اما دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان با شجاعت این کار را انجام داد، البته این کار باید در دوره دوم صورت می گرفت و باید در دوره اول اعتماد مردم به این دولت جلب می شد تا مردم دوباره به آقای احمدی نژاد رای دهند. دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر به بهانه بحث سهمیه بندی بنزین به دفاع از احمدی نژاد پرداخت و گفت؛ مخالفین آقای احمدی نژاد معتقدند که وی در دور بعدی انتخابات برنده نمی شود و با اقداماتی که انجام داده مردم از او زده شده اند، اما وی کاری کرده که مردم تامین شوند. رئیس جمهور آنچه را که برای ملت لازم می داند انجام می دهد و انجام هم داده است. آیت الله خزعلی در ادامه تصریح کرد؛ این مرد (احمدی نژاد) مطالب انقلاب را زنده کرد. بر همه لازم است با مطالعه لازم مطالب انقلاب را زنده کنند. دبیر کل بنیاد بین المللی غدیر، همچنین گفت؛ اگر وزیری در مال دولت تصرف کند این مرد (احمدی نژاد) سریعاً با او برخورد می کند. چرا نباید این مسائل را ما بیان کنیم. من از کسانی که برخی موارد مثبت را تایید نمی کنند گله مند هستم. سکوت جرم است. کسی که دارد انقلاب را معنا می کند و از ارزش های آن دفاع می کند، باید تایید شود. امیدواریم که کارهای خوبی از سوی سازمان ها و نهادها در خصوص مساله غدیر صورت گیرد. همچنین خزعلی در پاسخ به این پرسش که آیا با خودروی شخصی خود در محل کار حاضر می شود، گفت؛ بنزین ما از چند ماه قبل مصرف شده و ما با اتوبوس یا پیاده سر کارمان حاضر می شویم، البته چون هدف از بین بردن اسراف در مملکت است، ما هم سوار اتوبوس می شویم.
سرعت را رعایت می کنیم
وزیر کشور هم در ارزیابی از طرح سهمیه بندی بنزین گفت؛ باید دوره ای طی شود تا نیازمندی های واقعی مردم را ارزیابی کنیم. هنوز زود است در این مورد ارزیابی کاملی انجام شود. نقایصی در کار است که باید سریعاً شناسایی و برطرف شود. مصطفی پورمحمدی با بیان اینکه تلاش می کنیم تا آنجا که امکان دارد حداقل نیاز مردم تامین شود و مشکلات حمل و نقل را برطرف کنیم، گفت؛ ارزیابی های جامع تر نیازمند گذر زمان است که در این مورد در آینده اطلاع رسانی خواهیم کرد. پورمحمدی درباره این شایعه که قرار است سهمیه بندی ویژه ای انجام شود نیز گفت؛ دولت طرحی برای سهمیه بندی اعلام کرده و به آن پایبند است. حرف های حاشیه ای قابل توجه نیست. اگر مردم به صحبت هایی که به صورت رسمی انجام می شود، توجه کنند، می توانند به راحتی کار کنند. وی ادامه داد؛ مردم باید با مدیریت ششصد لیتر را برای دو فصل شان تنظیم کنند. در ادامه خبرنگاری از وزیر کشور پرسید؛ با سهمیه بندی بنزین شخصاً چه کار می کنید؟ کارت سوخت شما چقدر سهمیه دارد؟ که پورمحمدی پاسخ داد؛ من چند روز پیش از خانمم پرسیدم که وی گفت؛ 240 لیتر بنزین در کارت مان باقی مانده و 160 لیتر مصرف شده است. چند روز پیش هم وقتی به قم رفتیم در اتوبان سرعت ماشین ها کم بود که این خود تحول فرهنگی بزرگی است. خود ما هم سرعت را رعایت می کنیم که در موارد پیش رعایت نمی شد. آن روز بچه ها می گفتند چقدر آهسته می روی
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 1:35 عصر )
»» سیگار، آتشی برای نابودی زندگی
در طول زندگی و حیات بشری افراد همیشه در حال جستجو و اکتشاف بودند، برخی چیزها خوب و به درد بخور که اختراع آنها زندگی را سهل می کرد و برخی دیگر مخرب و نابودکننده ، که انسان را بیچاره می کرد.وقتی برای اولین بار یک فرد آمریکایی برگهای سبز توتون را جمع آوری و خشک کرد، شاید نمی دانست که با این کشف خود آتشی برمی افروزد که تا قرنها به دامن بشر افتاده و باعث نابودی او می شود.استعمال دخانیات امروزه به عنوان یک معضل جدی اجتماعی، اخلاقی و اقتصادی درسطح جهان مطرح است.آمارهایی که نهادهای جهانی ارایه می کنند نشان می دهد در کشورهای مهد دخانیات با تدابیر آموزشی و وضع قوانین مختلف، از مصرف روزافزون دخانیات شمار افراد سیگاری به سرعت کاسته می شود.بر اساس اطلاعات موجود و تحقیقات صورت گرفته کودکان، نوجوانان و جوانان قربانیان اصلی سیگار هستند. سیگار کشیدن افراد یعنی فروریختن دیوار هنجارهای اجتماعی، نابودی زندگی خود و خانواده و بر افروختن آتش در جان خود و خانواده. به گزارش ایرنا نوجوانان سیگاری تاثیر نامطلوبی بر دیگر همسالان خود نیز دارند، آنها کم جنب و جوش تر از همدوره های خود هستند.شاید اولین کسی که اولین سیگار را آتش زد، نمی دانست که این آتش قرنها دامن جامعه بشری را خواهد گرفت و میلیونها انسان در آتش افروخته سیگاری که قد و قامت آن چند سانتی متر بیشتر نیست، خواهند سوخت.استعمال دخانیات به عنوان مهمترین بیماری شیوع یافته قرن بیستم در هر ۱۵ثانیه یک قربانی می گیرد و اگر این روند ادامه پیدا کند، خسارت ناشی از این پدیده نابهنجار اجتماعی افزایش خواهد یافت بطوریکه در چهار دهه آینده در هر پنج ثانیه یک مرگ ناشی از مصرف دخانیات اتفاق خواهد افتاد.برخی تحقیقات بیانگر این حقیقت است که این پدیده شوم از کشورهای توسعه یافته شروع و به دیگر کشورهای جهان منتقل شد، اما به گزارش سازمان بهداشت جهانی روند مصرف سیگار در کشورهای توسعه یافته رو به کاهش است و برعکس این امر درکشورهای درحال توسعه به شدت در حال افزایش است.درحال حاضر آمارهای سازمانهای جهانی در خصوص استفاده از مواد دخانی تصویر بسیار وحشتناکی را در کشورهای درحال توسعه ارائه داده است.طبق برآوردهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) هم اکنون بیش از یک میلیارد نفر سیگاری در دنیا وجود دارند که بیش از دو سوم آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند. سازمان بهداشت جهانی هشدار می دهد در صورتی که در شیوه، عادات و رویه های استفاده از دخانیات در کشورهای درحال توسعه تغییری صورت نگیرد، در ۳۰ سال آینده هر ساله ۱۰ میلیون نفر برشمار معتادین به سیگارافزوده خواهد شد که ۷۰ درصد این قربانیان از کشورهای در حال توسعه خواهند بود. بی شک کاهش روند استفاده از مواد دخانی در کشورهای صنعتی، دلایل مختلفی دارد اما مبارزه گروههای مردمی، نهضت سبزها و اعمال ممنوعیت استفاده از آن در اماکن عمومی توسط دولتها یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کاهش این امر در مهد اولیه سیگار است. بسیاری از پزشکان می گویند: دخانیات، شامل انواع توتون و تنباکو است که دود حاصل از مصرف آن متشکل از موادی سمی و گاز آلودی مانند منواکسیدکربن نیکوتین، ارسنیک، مواد رادیواکتیو و هزاران ماده سمی دیگر است. یکی از این پزشکان به ایرنا گفت: سیگار به عنوان عامل بسیاری از بیماریهای خطرناک و حداقل بیش از ۲۰ نوع بیماری مهلک و شناخته شده است.وی افزود: سرطان ریه به عنوان شایع ترین بیماری و انواع دیگر سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای تنفسی از جمله این امراض هستند که به طور مستقیم با سیگار کشیدن ارتباط دارند. وی ادامه داد: در زنان بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات بیشتر از مردان است و از آن جمله می توان امراضی همچون ناباروری یا باروری با تاخیر، سقط جنین و یا به دنیا آوردن نوزاد مرده را نام برد.وی اظهار داشت: تحقیقات علمی نشان می دهد که دود سیگار علاوه بر سیگاریها بر غیرسیگاریها و کسانی که تنها جرمشان همنشینی اجباری و یا اختیاری با آنهاست، نیز تاثیر بسزایی دارد. وی تصریح کرد: دود سیگار به دلیل مواد مضری که در خود دارد، برای انسان و محیط زیست جز تخریب چیز دیگری بدنبال ندارد.بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت پیش بینی می شود در چند سال آینده ۵۰۰ میلیون نفر از جمعیت دنیا به علت استعمال دخانیات از بین بروند که بیش از نیمی از این افراد را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند.همچنین کارشناسان پیش بینی کرده اند، تا سال، ۲۰۳۰ دخانیات با قربانی کردن ۱۰۰ میلیون نفر در سال بیش از کل مرگهای ناشی از بیماریهای سل وبا ،سرطان و ... جان افراد را بگیرد که حدود ۷۰ درصد این افراد در کشورهای در حال توسعه هستند. در ایران نیز مرگهای ناشی از مصرف دخانیات جان ۵۰هزار نفر را در سال می گیرد و پیش بینی می شود طی ۲۰ سال آینده این آمار به ۲۰۰هزار نفر در سال افزایش یابد و میلیونها دلار ضرر اقتصادی در پی داشته باشد.علاوه بر این نیروی انسانی کارآمد و فعال، خود یکی از مهمترین عوامل توسعه است که مصرف بی رویه دخانیات و نیز شیوع آن در میان جوانان و نوجوانان به عنوان بزرگترین سرمایه های انسانی هرجامعه سبب تخریب نیروی انسانی می شود.شاید استفاده یا عدم استفاده ازسیگار امری شخصی محسوب شود، اما فراگیری این پدیده در حدی که صدمات جبران ناپذیری به نیروی انسانی فعال جامعه و محیط زیست همگانی وارد کند، باید مورد کنترل و اعمال نظر مسوولان در بخشهای مختلف قانونگذاری، اجرایی و قضایی قرار گیرد.یک کارشناس اجتماعی در این خصوص گفت: ضرورت برخورد با این معضل بویژه با توجه به این حقیقت تلخ که سیگار کشیدن در بسیاری از موارد سبب ایجاد برخی از بیماریهای مهم و کجرویهای اجتماعی مانند اعتیاد می شود، بیش از پیش روشن است.بر اساس آمار موجود سالانه ۵۴ میلیارد نخ سیگار در کشور استعمال می شود.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 8:13 صبح )
»» کباب یا شوکران؟!
آیا تا به حال به دود فراوانی که از دودکش کبابپزیها خارج میشود دقت کردهاید؟ آیا میدانید منشأ این دود چیست؟ آیا میدانید این دود چه اثرات مضری بر روی سلامتی انسان دارد؟ آیا میدانید به چه روشی میتوان از آلوده شدن گوشت با دود جلوگیری کرد؟
در روش رایج کباب کردن گوشت منبع حرارت مستقیماً در پایین گوشت قرار دارد. این امر باعث میشود در حین کباب کردن گوشت، روغن و آب گوشت بر روی منبع حرات ریخته و در اثر برخورد شعله مستقیم به گوشت و همچنین سوختن روغن آن ترکیبات هیدروکربنی چند حلقهای معطر(PAHs) تولید میشود که بهصورت دود بر روی گوشت رسوب کرده و به مصرف میرسد.
ترکیبات هیدروکربنی چند حلقهای معطر گروهی مرکب از بیش از ۱۰۰ نوع ماده شیمیایی مختلف است که در اثر سوختن ناکامل ذغال، روغن، گاز و سایر مواد آلی نظیر تنباکو و یا در گوشت کباب شده بر روی ذغال و در غذاهای فرآوری شده بهوجود میآید.
مطالعات بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که اغلب این ترکیبات سرطانزا نیستند ولی تعدادی از این ترکیبات اثرات مخربی روی پوست، مایعات بدن و سیستم ایمنی بدن داشته و باعث بروز سرطان در پوست و ریه میشوند.
بنزوپیرن یکی از شایعترین و خطرناکترین مواد شیمیایی در بین ترکیبات هیدروکربنی چند حلقهای معطرمیباشد. دود ذغال و کباب دودی حاوی ppb ۱ و روغنهای نباتی خام میزان بیشتری ماده بنزوپیرن میباشند. روغنهای تصفیه شده میزان کمتری از این ماده را دارند. سوسیس کباب شده بر روی حرارت مستقیم حاوی بیش از ppb ۲۰۰ بنزوپیرن میباشد.
با توجه به اینکه بیشتر این مواد در اثر برخورد شعله مستقیم به گوشت و همچنین رسوب دود حاصل از سوختن روغن گوشت در طی کباب کردن بهوجود میآیند با اعمال تغییرات جزیی در شیوه کباب کردن میتوان میزان این مواد را در داخل گوشت کم کرد.
با جلوگیری از برخورد شعله مستقیم گاز به گوشت (ایجاد حرارت غیرمستقیم) و قرار دادن منبع حرارت در کنار و یا بالای آن و در نتیجه حذف دود میتوان بهترین نوع کباب را تهیه کرد.
بنا براین به تمامی دستاندرکاران تهیه کباب هم توصیه می شود که با ایجاد تغییر بسیار کوچک در دستگاههای کبابپزی میتوان تولید ترکیبات هیدروکربنی چند حلقهای معطر (PAHs) و از جمله بنزوپیرن که یک ماده سرطانزا است را کم کرد.
این کار کاملاً غیرمنطقی است که ما بهترین ماده غذایی (گوشت) را با دست خود آلوده به مواد سرطانزا کرده و بعد بخوریم و این در حالی است که با کمی حوصله و با صرف هزینه بسیار کم میتوانیم این مواد خطرناک را تا حد بسیار زیادی از مواد غذایی کم کنیم.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 8:10 صبح )
»» کودکان مبتلا به دیابت کمتر تلویزیون تماشا کنند
براساس مطالعات دانشمندان نروژی، کودکان دیابتی که زمان زیادی را صرف تماشای تلویزیون می کنند، وقت کمتری برای کنترل قند خونشان دارند.
براساس مطالعهای که بر روی کودکان دیابتی نوع یک صورت گرفت، انجمن متخصصان کودک آکادمی آمریکا اعلام کرد که این کودکان بهتر است در روز بیشتر از ۲ ساعت تلویزیون تماشا نکنند.
بنابراین گزارش، دیابت نوع یک که شیوع کمتری دارد و از آن به عنوان دیابت وابسته به انسولین یاد می شود، با چاقی مرتبط نبوده و به دلیل آنکه بدن قادر به تولید انسولین نیست به وجود می آید. بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع یک برای تنظیم سطح قند خونشان باید به طور مرتب و روزانه انسولین مصرف کنند.
عدم فعالیت و خوردن بیش از حد می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود و فعالیتهای فیزیکی و ورزشهای مرتب و روزانه می تواند باعث کاهش این سطح شود.
نتایج این مطالعه نشان می دهد: با تشویق کودکان مبتلا به دیابت نوع یک برای کم کردن ساعات مشاهده تلویزیون، علاوه بر بهبود سطح گلوکز خون می توان باعث پیشرفت سیر بهبودی در آنان شد.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 8:9 صبح )
»» معجزه زیتون
تازهترین تحقیقات دانشمندان حاکی است که روغن زیتون میتواند بدن را در برابر سرطان محافظت نماید.
به گزارش ایران-ایران به نقل از پایگاه خبری Healthday، محققان مرکز سرطان انگلستان معتقدند مصرف روغن زیتون میتواند از آزاد شدن رادیکال ها یعنی موادی که موجب رشد سلولهای سرطانی میشوند جلوگیری کند.
تحقیقات دانشمندان روی بیش از ۱۸۲ مرد اروپایی نشان میدهد افرادی که به میزان ۵ قاشق چایخوری و یا ۲۵ میلیلیتر روزانه روغن زیتون مصرف میکنند به میزان زیادی از تولید رادیکالهای آزاد میکاهند.
روغن زیتون حاوی اسیدهای چربی است که میزان کلسترول بد را کاهش میدهد. همچنین حاوی آنتیاکسیدانهایی است که به نام فنول خوانده میشود و بر اساس جدیدترین تحقیقات میتواند تجمع این رادیکالها را در بدن انسان به تاخیر بیندازد.
در این مطالعه افرادی که در مدت کارآزمایی روغن زیتون مصرف میکردند ۱۳ درصد کمتر در معرض خطر سرطان بودند.
خود را به روغن عادت ندهید
چربی ها و روغن از مهمترین اجزای تشکیل دهنده غذای انسان ها به شمار می روند. چربی ها در همه سلول ها و بافت های بدن وجود دارند و نقش حیاتی در ساختمان غشای سلولی ایفا می کنند. چربی ها منبع انرژی بدن، حامل ویتامین های محلول در چربی و پیش ساز هورمون ها و نمک های صفراوی هستند. این گروه از موادغذایی به تنظیم حرارت بدن می انجامند.
بدون شک امروزه یکی از علل عمده ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی، شیوه نامناسب زندگی از جمله تغذیه نامناسب است. نکته مهم این که زمینه بروز این بیماری ها از دوران کودکی در بدن شکل می گیرد. تمایل به مصرف غذاهای چرب ، شور، برشته، سرخ شده و دودی از کودکی شکل گرفته و ذائقه ما را می سازند که عوض کردن آن در بزرگسالی مشکل خواهد بود.
مصرف روغن به صورت فراوان اگرچه خطر اضافه وزن و بیماری های قلبی - عروقی و برخی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد اما وجود مقادیر کافی از آنها در رژیم غذایی برای بدن ضروری است. روغن های گیاهی مایع، به دلیل دارا بودن مقادیر کافی اسیدهای چرب غیراشباع و نداشتن کلسترول، مناسب تر از روغن های جامد هستند.
البته نباید فراموش کرد روغن های نباتی ابتدا مایع هستند و در کارخانه های تولید روغن برای بالا بردن مقاومت آنها را هیدروژنه می نمایند. در این فرایند اسیدهای چرب روغن اشباع شده و به همین دلیل به این روغن ها اشباع شده می گویند. روغن های جامد، مدت بیشتری قابل نگهداری هستند. حرارت را بهتر تحمل می کنند، به نور حساس نیستند اما به خاطر دارا بودن اسیدهای چرب اشباع در ایجاد بیماری های قلبی - عروقی نقش مهمی دارند. افزون بر این هیدروژنه کردن اسیدهای چرب هم ضرر مضاعف دارند. اسیدهای چرب ترانس در ایجاد سرطان نقش دارند. به همین دلیل روغن های جامد با توجه به تحمل زیادشان به حرارت با این که برای سرخ کردن بهتر از روغن های معمولی هستند ولی به طور کلی در لیست غذاهای خطرناک قرار می گیرند.
به تازگی صنایع تولید روغن تلاش مؤثری را برای تولید روغن های کم ترانس شروع کرده است. این روغن ها به صورت نیمه جامد هستند (مثل روغن مخصوص سرخ کردن) و گاهی اوقات یکنواخت نبوده و قسمت مایع در روی ظرف روغن بیشتر است. این شکل ظاهری دلیل بر فساد روغن نیست و بهتر است آن را قبل از مصرف به طور کامل هم بزنیم. هرچه ایزومر ترانس روغن کمتر باشد روغن سالم تر است ولی کمتر حرارت را تحمل می کند. بنابراین باید سعی شود روغن های مایع را برای سرخ کردن موادغذایی با درجه بالا استفاده نکنیم.
تحقیقات نشان می دهد چربی های ترانس، میزان کلسترول بد خون را افزایش داده و کلسترول خوب را کاهش می دهند. این امر سبب افزایش احتمال بیماری های قلبی - عروقی می گردد. بیشتر چربی های ترانس در غذاهای سرخ شده، ساندویچ ها و روغن نباتی وجود دارد. با توجه به این که طبق آمار موجود، سرانه مصرف روغن جامد برای هر ایرانی حدود ۱۴ کیلوگرم و روغن مایع حدود ۴۰ گرم است باید صنایع کشور استراتژی خود را برای کاهش اسیدهای چرب اشباع شده و ایزومر ترانس، طوری تنظیم کنند که مصارف خوراکی مناسب تر و از زیان کمتری برخوردار باشند.
از نظر علمی روغن های فاقد اسیدهای چرب اشباع شده و ایزوترانس بسیار مناسب بوده و میزان مجاز برای وجود چربی های اشباع حداکثر ۲۵ درصد و اسید چرب ترانس حداکثر ۱۰ درصد است. این در حالی است که آمارهای غیررسمی ایزومر ترانس را ۳۰ درصد و در آمارهای رسمی ۲۰ درصد برای روغن های تولید شده بیان می کنند.
استفاده از روغن های مایع برای انواع سالادها، خورش ها و برنج مناسب بوده ولی برای سرخ کردن باید از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنیم. آن هم به این خاطر است که این نوع روغن به میزان کمتری ایزومر ترانس و چربی های اشباع شده نسبت به روغن های جامد دارد و این مسأله در پیشگیری از اضافه وزن و چاقی و به دنبال آن پیشگیری از بیماری های ناشی از چاقی مثل دیابت، بیماری های قلبی و عروقی افزایش فشارخون، سکته های قلبی و مغزی و بیماری های اسکلتی مثل کمردرد، زانودرد و برخی از انواع سرطان ها مؤثر است.
در این میان چند نکته در مورد مصرف روغن و موادغذایی ضروری به نظر می رسد:
▪ بهتر است روغن تنها یک بار برای سرخ کردن استفاده شود.
▪ برای سرخ کردن یا از روغن های مخصوص سرخ کردن و یا از روغن های جامد استفاده شود. چرا که روغن های مایع معمولی تحمل حرارت بالا را ندارند.
▪ ذائقه کودکان را با روغن های سالم مثل زیتون، کلزا و آفتابگردان عادت دهید.
▪ روغن را همیشه در ظروف سربسته نگهداری کنید.
▪ روغن های مایع را در جای خنک و دور از نور نگهداری کنید.
▪ در صورت بزرگ بودن ظرف نگهداری روغن جامد یا مایع، سعی کنیدکه از ظرف کوچکتر استفاده کنید .
▪ ظرف روغن را هنگام خرید به دقت کنترل کنید، تاریخ مصرف، نام کارخانه، شماره پروانه وزارت بهداشت، علامت استاندارد و همچنین میزان درصدچربی های اشباع و ایزومر ترانس را بررسی کنید.
▪ چربی گوشت را قبل از پخت به طور کامل جدا کنید.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سعید عبدلی ( دوشنبه 86/4/25 :: ساعت 7:59 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مرنجان و مرنجعزاداری از سنت های پیامبر اکرم (ص) استسعادت ابدی در گرو اشک و عزاداری بر سیدالشهدا علیه السلامسبک زندگی قرآنی امام حسین (علیه السلام)یاران امام حسین (ع) الگوی یاران امام مهدی (عج)آیا شیطان به دست حضرت مهدی علیه السلام کشته خواهد شد؟ارزش اشک و عزا بر مصائب اهل بیت علیهم السلامپیوستگان و رهاکنندگان امام حسین علیه السلامامام حسین علیه السلام در آیینه زیارتپیروان مسیح بر قوم یهود تا روز قیامت برترند!نگاهی به شخصیت جهانی امام حسین «علیه السلام»[عناوین آرشیوشده]